Minggu Destini Siswa

satu perkataan yang boleh describe MDS , ' torture ' .

main tepuk-tepuk , main sorak-sorak , main lukis-lukis . kalau berjalan , 'akak nak korang jalan berdua dengan pasangan masing-masing , tak nak putus-putus , tak nak ada gap in between' . nak main brainwash pulak , padehal baru satu hari kat sana , trend zaman bila kau buat ni . sampai orang nak mandi pun tak boleh . sampai zaman bila korang nak guna trend ni ?

kami ni nak masuk degree . bukan budak sekolah rendah , bukan budak sekolah menengah . jangan nak pandang kitorang macam kecik sangat , padehal beza umur setakat berapa tahun je . bila aku tengok cara korang layan kitorang macam sampah , aku nak panggil korang senior pun dah naik geli satu badan .

aku asyik tertanya , apa motif diorang ?

walaupun hari ketiga aku dah balik rumah , aku masih kesian kat kawan-kawan aku yang kena seksa macam ni . seksa jiwa kau tahu tak .

3 comments: