Zaman Hingus Meleleh-leleh

sekarang cuba flashback . zaman dulu-dulu , zaman layan friendster myspace , zaman baru berjinak-jinak mesra kasih dengan percintaan . WAH . sadisnya , cinta yang disangka berkekalan , akhirnya terhenti di tengah jalan . bila kenang-kenang , aku teringat aksi kelakar orang sekeliling aku masa kecik-kecik dulu .

kalau dulu nak buat email , seboleh-bolehnya nak ada dua-dua nama . yang boyfrenz-nya , ani_ecah . kalau yang gurlfrenz-nya ,  ecah_ani . ala sweeetnya auw . nama myspace pun nak kongsi-kongsi . half-half . yang boyfrenz-nya , amirul najwa . yang gurlfrenz-nya , amira azwa . ada tu suka je , tak kapel pun , nak jugak letak nama crush dia dekat email . abu_wnm . wnm-wan nur maslina . ehem ehem , bukan nama sebenar ya .

zaman sekarang pun ada lagi rupanya . depan mata aku dok gabung-gabung nama . orang cakap, " apa ada hal ? " . sorang nya nadhirah . buah hatinya , annam . gabungkan jadi ANNAD . ada jugak yang dekat ym tu , tukar-tukar gambar display gitu . lelakinya guna gambar perempuan tuuuuut . perempuan tuuuut pula guna gambar lelaki tu .

ingatkan masa zaman hingusan je benda ni jadi . rupanya , sekarang pun masih lagi . yela , bila bercinta tu bagaikan berada di awang-awangan la katakan .

cerita-cerita di atas sememangnya berkaitan dengan yang masih hidup . sorry eh . bukan selalu dapat peluang menulis begini .